شهر ممنوعه ی چین شهر اسرار و افسانه های نهفته
درباره ی شهر ممنوعه ی چین که مردم عادی اجازه ی ورود به آن را نداشتند چه می دانید؟
شهر ممنوعه ی چین پر از افسانه ها و داستان های اسرار آمیز است.در شهر ممنوعه ی چین فقط امپراطور،خانواده اش و مقامات اجازه ی رفت وآمد داشتند. به همین دلیل روی این شهر همیشه سایه ای راز آلود قرار داشته است.
افسانه های زیادی از این شهر در بین مردم وجود دارد،که یکی از جاذبه های این شهر شنیدن این افسانه هاست. ازجالب ترین افسانه هایی که درباره ی این شهر گفته می شود،افسانه ی “۹۹۹۹ و نیم اتاق” است.
در قصه های چین ،امپراطورآسمان دارای ۱۰۰۰۰ اتاق است و امپراطور زمینی برای احترام نیم اتاق کمتر از امپراطور آسمان را برای خود در نظر گرفت،از طرفی عدد ۹ در فرهنگ چین نماد کمال و جاودانگی است.
یکی دیگر از این افسانه ها،پرندگان نگهبان است .این پرنده ها با بال های طلایی و چشم های زمردین در طول شب پرواز می کنند و از این شهر مراقبت می کنند.
تاریخچه ی شهر ممنوعه
این شهر یکی از معروف ترین جاذبه های تاریخی کشور چین است و در پایتخت این کشور یعنی پکن قرار دارد. اگر قصد سفر دارید بهترین گزینه برای تجربه ای هیجان انگیز و خاص است. این شهر در دوران های مختلف امپراطوری های چین به عنوان مرکز حکومتی و سلطنتی مورد استفاده قرار گرفته است.
درسال ۱۴۰۶میلادی امپراطور یونگل از سلسله ی مینگ ،ساخت شهر ممنوعه ی چین را آغاز کرد و بعد از ۱۴ سال کار هزاران کارگر و صنعتگر،درسال ۱۴۲۰ برای خانواده های امپراطوری آماده شد.
بعداز روی کار آمدن جمهوری چین و سقوط آخرین امپراطور چین در سال ۱۹۲۵ ،شهر ممنوعه ی چین از یک شهر سلطنتی به یک موزه تبدیل شد. ودر فهرست آثار یونسکو قرار گرفت.پس از آن مردم عادی اجازه ی ورود به این شهر را داشتند و می توانستند از این میراث فرهنگی بازدید کنند.
شهر ممنوعه ی چین از کاخ ها،تالارها،باغ ها،معابد و حیاط های زیادی تشکیل شده است که به سه قسمت بیرونی،داخلی و باغ سلطنتی تقسیم می شود.بخش بیرونی برای امور دولتی و برگزاری مراسم رسمی استفاده می شد و بخش داخلی مربوط به زندگی امپراطور و خانواده اش می شود.
ازآن جا که در باور های سنتی چین امپراطور پسر آسمان خوانده می شد، شهر ممنوعه ی چین در واقع نمادی از دنیای آسمانی بر روی زمین بود، به همین دلیل شهر ممنوعه ی چین محلی مقدس محسوب می شد.
افسانه های شهر ممنوعه
چون سال های زیادی مردم عادی از دیدن شهر ممنوعه محروم بوده اند افسانه های زیادی از دل این شهر اسرار آمیز بیرون آمده است. در اینجاچند افسانه ی جالب شهر ممنوعه را می خوانیم.
افسانه اژدهای طلایی
این افسانه از اژدهای طلایی روایت میکند که هر شب از آسمان پایین می آید و از شهر ممنوعه حفاظت می کند.
افسانه ارواح سرگردان
از آن جایی که بسیاری از درباریان،کنیزها و سربازان در این شهر جان داده اند افسانه ای وجود دارد که روح این افراد در شهر سرگردان است.
افسانه ی باغ مخفی
این افسانه درباره ی باغ مخفی پشت دیوارهای شهر ممنوعه با درختان باستانی و حوض های اسرار آمیز است.
افسانه ی چاه جینی
افسانه ی چاه جینی از چاهی می گوید که به دنیای دیگری متصل است و صداهای عجیبی از آن می آید.
دیدنی های اصلی شهر ممنوعه
اگر می خواهید احساس کنید در زمان سفر کرده اید و به قرن های گذشته برگردید توصیه ی ما به شما دیدن آثار زیبای شهر ممنوعه است. تمام شهر در قالب یک موزه!
زیبایی های این شهر توصیف نشدنی است اینجا به دیدنی های اصلی آن می پردازیم تا اگر قصد سفر به چین و شرکت در تور چین را داشتید بتوانید به راحتی و با آگاهی از آن بازدید نمایید.
تالارهارمونی عالی
این تالار با معماری سنتی بر روی یک سکوی سنگی سه طبقه قرار دارد که بزرگ ترین ساختمان چوبی در چین است.این تالار در سلسله های امپراطوری چینگ و مینگ برای مراسم های مهمی مثل تاج گذاری امپراطور،جشن های سال نو و مراسم های نظامی مورد استفاده قرار می گرفت جلوی تالار مجسمه های شیر سنگی که نماد قدرت و حفاظت هستند قرار دارند.
تالار هارمونی مرکزی
این تالار بین تالار عالی هارمونی و تالار حفظ هارمونی قرار گرفته است.تالار هارمونی مرکزی جایی برای آماده شدن و استراحت امپراطور قبل از حضور در مراسم بوده است. این تالار استفاده های دیگری نیز داشته است مثل برگزاری مراسم های کوچک تر ، بازدید امپراتور از بذرها،استفاده ی امپراطور از داس های مقدس در حضور وزرا و مطالعه ی ایشان از گزارش پیشرفت کارهای حکومتی.
تالار حفظ هارمونی
تالار حفظ هارمونی جزو مهم ترین و زیباترین بناهای شهر ممنوعه ی پکن است در دوران سلسله ی چینگ و مینگ محل برگزاری مراسمات مهم و مذهبی و تقویم های سلطنتی بود.این تالار از نماد های فرهنگی وتاریخی است.
کاخ آسمانی
این کاخ محل اقامت امپراطور و مکانی برای انجام امور روزمره دولتی بوده است.کاخ آسمانی در شهر ممنوعه محلی برای نگهداری اشیا مهم و اسناد دولتی نیز بوده است.
باغ سلطنتی
این باغ در انتهای شمال غربی شهر قرار دارد.دارای حوضچه ها،صخره ها،گذرگاه های پیچ در پیچ و گیاهان خاص است.در باغ سلطنتی از هنر باغ سازی چینی در کمال زیبایی با فضایی خلوت و آ رام استفاده شده است.
تالار های جانبی
تالارهایی که در شهر ممنوعه وجود دارند برای کارهای مختلفی مورد استفاده قرار می گرفتند. تالارهای مراسمی برای مراسم تاج گذاری و جشن های بزرگ،تالارهای اداری برای امور اداری و دولتی،تالارهای خصوصی و تفریحی و تالارهای سکونت.
مشخصات و معماری شهر ممنوعه
اصول معماری
معماری و ساخت شهر ممنوعه ی چین به شیوه ی سنتی و پایبند به اصول فنگ شویی است.جهت ساختمان های مهم که در راستای محور اصلی قرار دارند همگی رو به جنوب است.اهمیت هر ساختمان را می توان از روی ارتفاع یا عرض آن،سبک ساخت سقف، تعداد مجسمه ها و ریزترین جزییات به کار برده شده فهمید.
طراحی ساختمان های شهر بر اساس اهمیت موقعیت اجتماعی و سیاسی انجام شده است. به طور مثال ساختمان های با اهمیت بیشتر در مرکز و ساختمان های با اهمیت کمتر در فاصله ی دورتر از مرکز قرار گرفته اند.
معماران چینی در آن زمان باورهای ستاره شناسی را هم رعایت کرده اند،تالار اصلی در مرکز شهر قرار گرفته است که به عنوان سمبلی از مرکز جهان است.
ویژگی های معماری
برای ساختن شهر ممنوعه بیشترین مصالح استفاده شده ازجنس چوب است. سقف های این شهر که از خاص ترین زیبایی های این شهر است از کاشی های زرد رنگ چند لایه پوشانده شده است که با تزیینات شگفت انگیزی همراه است.
دروازه ها ، حیاط ها وپل ها
دروازه های شهر ممنوعه که با ورود به شهر، اولین معماری با شکوه این شهر زیبا را خواهید دید .
حیاط های این شهر به صورت پشت سر هم قرار گرفته و رفت و آمد بین ساختمان ها را آسان می کنند از طرفی فضایی آرام و سحر آمیزی را هم ایجاد کرده اند.
پل های سنگی که بین ساختمان ها هستند و ارتباط زیبایی بین این مجموعه به وجود آورده اند.
تور چین یوشیتا گشت
تیم یوشیتا گشت با ارائه جذاب ترین تورهای نمایشگاهی کشور چین و انجام خدمات ویزای چین در کوتاه ترین زمان ،بهترین گزینه برای سفر به این کشور رمزآلود با تاریخ و فرهنگ غنی میباشد .
همین الان سفر بعدی ات رو رزرو کن!
فستیوال های چین
شاید نوع خاص برگزاری این جشنها و پایبندی مردم به اجرای سنتی آنها، باعث شده فستیوال های چین در میان تمام جشنهای دنیا جایگاهی ویژه داشته باشند. در کشوری با این وسعت، تنوع قومی، و تاریخی هزاران ساله، هیچ چیز مانند فستیوالها نمیتواند نمایندهای شایسته از فرهنگ، باورها و سبک زندگی مردمش باشد.
فستیوال های چین فقط مراسمی برای شادی نیستند؛ آنها روایتگر فلسفهی زندگی، ارتباط با طبیعت، اسطورهها، و ارزشهای خانوادگیاند. از جشنهایی با شهرت جهانی تا آیینهای بومی و محلی در استانهای دورافتاده، هر فستیوال در چین، فرصتیست برای لمس گذشته، تجربهی حال و درک عمیقتری از روح این سرزمین.
در این مقاله، سفری خواهیم داشت به دنیای رنگارنگ و پررمزوراز فستیوال های چین؛ از رویدادهای شناختهشدهی ملی تا جشنهای محلی کمتر دیدهشدهای که در هیچ تقویم توریستی عادی پیدا نمیشوند.
فستیوال سال نو چینی؛باشکوهترین روزهای چین
فستیوال سال نو چینی که به آن فستیوال بهار هم میگویند، در بین فستیوال های چین، مهمترین جشن سنتی در چین است و ۱۵ روز طول میکشد. این جشن بر اساس تقویم قمری چینی برگزار میشود و تاریخ آن هر سال بین اواخر ژانویه تا اواسط فوریه متغیر است؛ برای مثال، در سال ۲۰۲۵ این فستیوال از ۲۹ ژانویه آغاز میشود.
مردم در این ایام با خانواده دور هم جمع میشوند، غذاهای خاص میخورند، آتشبازی میکنند و مراسمهای فرهنگی برگزار میشود.
پشت این جشن، یک افسانهی قدیمی قرار دارد. میگویند موجودی ترسناک به نام نیان هر سال آخر زمستان به روستاها حمله میکرد. اما چون از رنگ قرمز، نور و صدای بلند میترسید، مردم با استفاده از آتش، ترقه و تزئینات قرمز او را فراری دادند. از آن زمان این کارها به سنت تبدیل شده تا ارواح بد را دور کنند و خوششانسی را به سال جدید بیاورند.
از سنتهای مهم این فستیوال، دادن پاکتهای قرمز (هونگبائو) به کودکان و جوانترهاست که درون آن پول قرار دارد و نمادی از برکت و خوششانسی است. همچنین، رقص اژدها و شیر در خیابانها با موسیقی و طبل اجرا میشود تا نیروهای منفی دور شوند. در پایان جشن، فستیوال فانوسها برگزار میشود؛ جایی که مردم فانوسهای رنگارنگ روشن میکنند و به آسمان میفرستند تا آرزوهای خوبشان را به آینده بسپارند.
فستیوال قایقهای اژدها؛ بزرگداشت وفاداری و میراث فرهنگی چین
فستیوال قایقهای اژدها یکی از جشنهای سنتی و پر اهمیت در فرهنگ چین است که هر ساله در روز پنجم از ماه پنجم تقویم قمری برگزار میشود. این تاریخ معمولاً با اوایل ماه ژوئن میلادی همزمان است و در سال ۲۰۲۵، این جشن در دوم ژوئن برگزار خواهد شد و اگر به فستیوال های چین علاقه دارید، حتما در این جشن شرکت کنید.
ریشهی این فستیوال به داستانی تاریخی و تأثیرگذار بازمیگردد. چو یوان، شاعر و وزیر وفادار دوران باستان، هنگامی که از تبعید ناعادلانه و فساد گستردهی حکومت خود ناامید شد، دست به خودکشی زد و خود را در رودخانهای انداخت. مردم که او را شخصیتی محترم و دوستداشتنی میدانستند، با قایقهایی به دنبال پیکر او وارد رودخانه شدند. آنها برای دور کردن ماهیها و محافظت از بدن چو یوان، گلولههای برنج را به آب انداختند. این رفتار ساده با گذر زمان به سنتی پایدار بدل شد و در نهایت به شکل غذایی خاص به نام “زونگزی” درآمد. زونگزی، نوعی برنج چسبناک است که در برگ بامبو پیچیده میشود و امروزه به عنوان خوراکی نمادین این فستیوال شناخته میشود.
در این روز، فضای عمومی شهرها و روستاها با شور و نشاط خاصی همراه است. مسابقات قایقهای اژدها با قایقهایی تزئینشده به شکل اژدها و همراه با ضربآهنگ طبلها در رودخانهها برگزار میشود. خانوادهها دور هم جمع میشوند، زونگزی میپزند و مصرف میکنند، و برخی برای دفع بلا، نخهای رنگی به دست کودکان میبندند یا از عطرآویزهای سنتی استفاده میکنند.
فستیوال قایقهای اژدها تلفیقی است از بزرگداشت وفاداری، یادآوری ارزشهای انسانی و پاسداشت میراث فرهنگی، که قرنهاست در دل مردم چین زنده مانده و هر سال با شکوهی خاص برگزار میشود.
فستیوال نیمه پاییز؛ جشن نور و دلتنگی زیر ماه کامل
فستیوال نیمه پاییز یکی از محبوبترین فستیوال های چین است که در پانزدهمین شب از ماه هشتم تقویم قمری، هنگام کاملترین و درخشانترین ماه سال، برگزار میشود. در سال ۲۰۲۵، این فستیوال مصادف با ۶ سپتامبر خواهد بود.
این جشن برگرفته از افسانهای عاشقانه است؛ داستان چانگئه، الههی ماه، که پس از نوشیدن اکسیر جاودانگی از همسرش جدا شد و برای همیشه در ماه سکونت گزید. همسرش، هوو یی، هر شب با دلتنگی به ماه مینگریست. از آن زمان، مردم در شب ماه کامل گرد هم میآیند تا با تماشای ماه، به یاد این عشق ازلی، به یکدیگر نزدیکتر شوند.
در این شب، خانوادهها به نشانهی اتحاد و همدلی، دور هم جمع میشوند و کیک ماه میخورند؛ شیرینیای گرد با مغزهای متنوع که نماد کمال و پیوند خانوادگی است. همچنین، فانوسهای کاغذی روشن میشوند تا آرزوها و امیدها را به آسمان بسپارند.
فستیوال نیمه پاییز، جشنی است برای مهربانی، دلتنگیهای دور، و زیباییهای همدلی زیر نور ماه.
فستیوال فانوسها؛ نقطهی پایانی بر سال نو چینی
همانطور که نوروز ایرانیان با جشن سیزدهبهدر در روز سیزدهم پایان میپذیرد، سال نو چینی نیز در پانزدهمین روز از ماه نخست قمری با فستیوال فانوسها (Yuanxiao Jie) به اوج میرسد. در سال ۲۰۲۵، این روز برابر با ۱۲ فوریه است.
در این شب، مردم با روشن کردن فانوسهای کاغذی و رها کردن آنها به آسمان، آرزوهای خود را به نور میسپارند. خیابانها پر از رنگ و نور میشود و فضای شادی حاکم است. خوردن یوانشیاو – شیرینی گرد برنجی با مغزهای شیرین – از سنتهای اصلی این شب است که نماد وحدت و پیوند خانوادگی به شمار میرود.
فستیوال فانوسها با نمایشهای سنتی، رقص شیر، و حل معماهای فانوسی، جشن سال نو را با نور، امید و شادی جمعی به پایان میرساند.بیشک از لحاظ بصری در بین فستیوال های چین فستیوال فانوسها یکی از زیباترینها میباشد.
جذابیت این فستیوال به قدری بالا است که بسیاری از گردشگران تاریخ تور چین خود را با این جشن هماهنگ میکنند
جشن شکوفه های هلو
جشن شکوفههای هلو یکی از جشنهای بهاری در چین است که در مناطق مختلف این کشور برگزار میشود، مخصوصاً در استانهایی مانند تبت و شاندونگ. این جشن بهخاطر شکوفههای صورتی رنگ هلو معروف است که در اوایل بهار به شکوفه مینشینند.
در این جشن، مردم به مناطق مختلف میروند تا از شکوفههای هلو لذت ببرند و به تماشای مناظر زیبا بپردازند. این شکوفهها در فرهنگ چینی نماد خوشبختی و زیبایی هستند. همچنین، مردم در کنار تماشای شکوفهها، در برنامههای فرهنگی مانند رقصهای محلی، نمایشهای موسیقی و مسابقات ورزشی شرکت میکنند.
جشن شکوفههای هلو بهعنوان نمادی از تجدید حیات و امید به آینده شناخته میشود. مردم با برگزاری این جشن، نهتنها از زیباییهای بهاری لذت میبرند بلکه ارتباط خود را با طبیعت و فرهنگ خود تجدید میکنند.
فستیوال چینگ مینگ
کشور چین با تنوع فرهنگی و تاریخیاش، میزبان جشنهایی است که هر کدام بازتابی از پیوند عمیق مردم با طبیعت، خانواده و گذشتهشان است. یکی از این آیینها، جشن چینگ مینگ (Qingming) یا جشن پاکسازی قبور است که هر ساله در تاریخ ۴ یا ۵ آوریل برگزار میشود. این روز، که بهار را در میانههای خود همراهی میکند، فرصتیست برای مردم تا یاد و خاطرهی نیاکان و عزیزان از دست رفته را گرامی بدارند.
ریشههای این جشن با افسانهای از وفاداری و احترام درهم تنیده است. طبق روایت، جوانی وفادار به نام چنگ که در دوران فقر و سختی بزرگ شده بود، پس از رسیدن به مقام، همهچیز را کنار گذاشت تا به خانواده و مادر بیمارش رسیدگی کند. پس از درگذشت پدر، او با بزرگداشت مزارش، پیام وفاداری و فداکاری را به جامعه منتقل کرد. این رفتار الهامبخش شد تا مردم هر ساله، در روزی مشخص، به یاد نیاکان خود بروند و قبور آنها را پاکسازی و آراسته کنند.
در این روز، خانوادهها به گورستانها میروند، قبور را تمیز میکنند، گل میگذارند، شمع یا عود روشن میکنند، و حتی غذاهایی که عزیز درگذشته دوست داشته با خود میآورند. این رفتارها نماد احترام، وفاداری و تداوم پیوندهای خانوادگی است. در کنار آن، مردم اغلب به طبیعت میروند، در کوهها و پارکها قدم میزنند، و غذاهایی مانند کیک سبز برنجی “Qingtuan” مصرف میکنند که از گیاهان بهاری درست شده و نماد تازگی و تجدید زندگی است.
جشن چینگ مینگ اگرچه با غم از دست دادن درهم آمیخته، اما جلوهای از صلح، طبیعت، و پیوندهای انسانی است. جایی که احترام به گذشته، امید به آینده را در دل طبیعت زنده نگه میدارد.
جشن انقلاب زمستانی
همانطور که ما ایرانیان طولانیترین شب سال را با نام شب یلدا جشن میگیریم، مردم چین نیز کوتاهترین روز سال را با آیینی کهن به نام دونگژی (Dongzhi) گرامی میدارند. این جشن هر ساله در ۲۱ یا ۲۲ دسامبر، همزمان با انقلاب زمستانی برگزار میشود و برای چینیها آغاز بازگشت نور، گرما و نیروی زندگی به جهان است. و در بین فستیوال های چین جزو کهن ترینها به حساب میآیند.
بر پایه فلسفهی یین و یانگ، روز دونگژی نقطهی پایان سلطهی تاریکی (یین) و آغاز قدرت گرفتن نور (یانگ) است. مردم در این روز به وحدت خانوادگی و پیوستگی نسلها توجه ویژهای دارند. اصلیترین خوراکی جشن، تانگیوآن است—گلولههای گرد و نرم برنجی که معمولاً با خمیر شیرین یا کنجد سیاه پر میشوند و نماد گردهمایی خانوادهاند.
دونگژی، با سادگیاش، یادآور بازگشت نور، چرخهی طبیعت، و اهمیت خانواده است جشنی که در دل زمستان، نوید بهار را با خود دارد.
روز ملی چین
در میان جشنهای پررنگ و آیینی چین، روز ملی چین جشنی سنتی نیست، بلکه رویدادی تاریخیست که ریشه در تحولات سیاسی معاصر دارد. شاید به اندازهی فستیوالهای باستانی چون سال نو چینی یا جشن فانوس از نظر فرهنگی و زیباییشناسی جذاب نباشد، اما بیتردید از مهمترین مناسبتهای رسمی این کشور به شمار میرود.
این روز هر ساله در اول اکتبر گرامی داشته میشود و به تأسیس جمهوری خلق چین در سال ۱۹۴۹ بازمیگردد. مراسم آن در میدان تیانآنمن با رژه، برافراشتن پرچم و آتشبازی همراه است، و آغازگر هفته طلایی است؛ تعطیلاتی که میلیونها چینی در آن سفر میکنند یا به دیدار خانواده میروند.
روز ملی چین، اگرچه فاقد افسانه یا ریشه در سنتهای کهن است، اما نمادی پررنگ از همبستگی ملی، هویت معاصر و افتخار تاریخی مردم چین به شمار میآید.
فستیوال معبد لانگهوآ
فستیوال معبد لانگهوآ (Longhua Temple Fair) یکی از برجستهترین فستیوال های چین است که در معبد تاریخی لانگهوآ در شانگهای برگزار میشود. این جشن در اطراف روز تولد بودا برپا میشود و ترکیبی از مناسک مذهبی و جشنهای مردمی است.
مردم به معبد میآیند تا با پوشیدن لباسهای سنتی و آرایشهای قدیمی، نذورات خود را تقدیم کنند و دعاهای مذهبی بخوانند. مراسمهای مختلفی از جمله موسیقی سنتی، رقصهای محلی و نمایشهای آیینی در فضاهای اطراف معبد برگزار میشود. در کنار اینها، بازارهای خیابانی پر از غذاهای سنتی و سوغاتیهای محلی فضای جشن را شادتر میکند.
فستیوال لانگهوآ نهتنها مکانی برای عبادت و مراسم مذهبی است، بلکه فرصتی برای جشن گرفتن فرهنگ و سنتهای چینی در یک محیط آرام و معنوی به شمار میرود.
جشنواره یخ و برف هاربین
وقتی حرف از جشنها و فستیوالهای مرتبط با یخ و برف میشود، کشورهای سردسیر مانند کانادا یا سوئیس به ذهن میآیند. اما شاید باور نکنید که یکی از بزرگترین و باشکوهترین جشنهای یخ و برف در چین برگزار میشود. جشنواره یخ و برف هاربین که در شهر هاربین واقع در شمالشرقی چین برگزار میشود، یکی از زیباترین و جادوییترین جشنوارههای زمستانی دنیاست.
این جشنواره که از اول ژانویه شروع میشود و تا اواسط فوریه ادامه دارد، بازدیدکنندگان را به دنیای شگفتانگیزی از مجسمههای یخی غولپیکر، قصرهای یخزده و نورپردازیهای رنگارنگ میبرد. هنرمندان برجسته از سرتاسر جهان در دمای سرد، مجسمههایی بینظیر میسازند که هر کدام داستانی را روایت میکنند.جشنواره هاربین از جمله فستیوال های چین است که تبدیل به یک جاذبهی جهانی شده است.
جشنواره ی گل های لاله
اگر فکر میکنید برای دیدن لالههای زیبا فقط باید به هلند سفر کنید، باید بگوییم که اشتباه میکنید! یکی از بزرگترین و دیدنیترین جشنوارههای گلهای لاله در چین، در شهر تاریخی ژیان برگزار میشود. جشنواره گلهای لالهی ژیان که هر سال در فصل بهار، معمولاً در ماه آوریل برگزار میشود، یکی از رویدادهای برجسته چین است که هزاران نفر از سراسر دنیا را به خود جذب میکند.
در این جشنواره، دشتهای وسیعی از لالههای رنگارنگ، که بیش از هفتاد نوع گل لاله در رنگهایی متنوع از قرمز، زرد، صورتی، بنفش و سفید را به نمایش میگذارند، منظرهای شگفتانگیز و زیبا ایجاد میکنند. این گلها در فضایی وسیع کاشته میشوند که هر بازدیدکنندهای را مجذوب خود میکند.
جشنواره خرچنگهای آبی چین
برای چینیها، خرچنگهای آبی نمادی از پاییز و روزهای خنک است. جشنواره خرچنگهای آبی که در بسیاری از مناطق چین، به ویژه در شانگهای و سوژو برگزار میشود، فرصتی است برای چشیدن طعمی خاص که در هیچ زمان دیگری از سال به دست نمیآید. این جشن در سراسر آسیا شناخته شده است، اما در چین است که بیش از همه به آن اهمیت داده میشود.
در این رویداد، خرچنگهای آبی با خاصترین و عجیبترین روشهای طبخ آماده میشوند که تجربهای منحصر به فرد را برای شرکتکنندگان فراهم میآورد. مردم برای لذت بردن از این طعمهای خاص گرد هم میآیند و در کنار آن، جشنواره فرصتی برای آشنایی با فرهنگ و هنرهای محلی چین نیز است.
جشنواره پانداهای سیچوان (Sichuan Panda Festival)
جشنواره پانداهای سیچوان (Sichuan Panda Festival) در استان سیچوان چین برگزار میشود و بهافتخار پانداهای غولپیکر، نماد ملی چین، طراحی شده است. این جشنواره فرصتی است برای دیدن این موجودات دوستداشتنی از نزدیک و آشنایی با تلاشهای حفاظتی برای حفاظت از آنها. در این جشن، نمایشها و فعالیتهای مختلفی از جمله تورهای آموزشی، کارگاههای هنری، و بازدید از مراکز تحقیقاتی پاندا برگزار میشود. همچنین، این جشنواره به معرفی هنرهای محلی، موسیقی سنتی و غذاهای خاص سیچوان میپردازد و توجهها را به اهمیت حفظ گونههای در معرض خطر جلب میکند.
رو هفتم یا ولتاین چینی ها
از بین فستیوال های چین نوبت به عاشقانه ترین آن می رسد. هر فرهنگی برای عشق، زمانی مخصوص دارد. اگرچه ولنتاین به عنوان نماد جهانی روز عشق شناخته میشود، اما بسیاری از ملتها نسخهی بومی و خاص خود را دارند. در چین، این روز با نام جشن روز هفت (Qixi Festival) شناخته میشود؛ روزی که نهتنها به عشق اختصاص دارد، بلکه پشت آن یکی از لطیفترین و زیباترین افسانههای عاشقانه قرار گرفته است.
بر پایهی این افسانه، چینیو، دختر بافندهی آسمانی، و نیو لانگ، مردی ساده و مهربان، عاشق هم میشوند. اما خدایان آنها را از هم جدا میکنند و تنها اجازه میدهند سالی یکبار، در روز هفتم از ماه هفتم قمری، از روی کهکشان راه شیری یکدیگر را ملاقات کنند.
در این روز، زنان و مردان چینی به امید یافتن عشق حقیقی، به زیارتگاهها میروند، دعا میکنند و عشق را جشن میگیرند. فضاهای شهری با نور و موسیقی پر میشود، و زوجها با هدیه دادن گل و وقتگذرانی با هم، این افسانهی قدیمی را در زندگی روزمرهشان زنده نگه میدارند. این جشن معمولاً در اوایل ماه اوت برگزار میشود، و در سال ۲۰۲۵ مصادف است با ۳ اوت.
جمعبندی فستیوال های چین
اگر قصد سفر به چین را دارید و در حال گرفتن ویزای چین هستید، این نکته را فراموش نکنید که جاذبههای این کشور فقط به بناهای فیزیکی و تاریخی ختم نمیشوند. فستیوال های چین با هزاران سال قدمت، روایتگر فرهنگ، سنت و زیباییهای زندگی در این سرزمین هستند و فرصتی بینظیر برای تجربهی لحظاتی شاد و بهیادماندنی به شمار میآیند. بنابراین، برنامهی سفر خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید در یکی از این جشنهای پرشور و رنگارنگ شرکت کنید و بخش زندهتر و احساسیتر از فرهنگ چین را از نزدیک لمس کنید.
جاذبه های پکن ، از دیوار چین تا قصرهای سلطنتی
پکن، پایتخت تاریخی و پرجنبوجوش چین، شهری است که میراث امپراتوری باستانی را به جاهطلبیهای دنیای مدرن پیوند زده است. این شهر با قدمتی بیش از ۳۰۰۰ سال ، با ترکیب شگرف تاریخ و مدرنیته، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری جهان به شمار میرود. پکن مجموعه ی متنوعی از جاذبهها را برای هر سلیقه ای به نمایش گذاشته؛ فرقی نمی کند که علاقهمند به تاریخ هستید، یا عاشق هنر، یا طبیعتگرد یا صرفاً یک مسافر کنجکاو، پکن سفری فراموشنشدنی از کشف و شهود را برای شما رقم خواهد زد.جاذبه های پکن آنقدر متنوع و جذاباند که با یک بار سفر نمیتوانید از آن سیر شوید و همین زیباییها شما را دوباره و دوباره به این شهر میکشانند.
در این مقاله ، شما را با جذابترین جاذبه های پکن آشنا خواهیم کرد و همچنین نکات و توصیههایی برای برنامهریزی ایدهآل سفر ارائه خواهیم داد.
دیوار بزرگ چین: نماد تاریخ و اراده
هیچ سفری به پکن بدون بازدید از دیوار بزرگ چین کامل نمیشود. دیوار بزرگ چین (The Great Wall of China) یکی از برجستهترین جاذبه های پکن و یکی از عجایب هفتگانه جهان است. این شاهکار تاریخی که شروع بنای آن به حدود ۱۵ قرن پیش بر می گردد، بیش از ۲۰,۰۰۰کیلومتر طول دارد و به عنوان نمادی از قدرت و استقامت ملت چین شناخته می شود.
دیوار چین دارای بخش های مختلفی می باشد که یکی از محبوب ترین بخش های آن، بخش بادالینگ (Badaling) است. بخش بادالینگ در فاصله ی حدودا یک ساعتی از پکن و با دسترسی راحت تر آن نسبت به سایر بخش ها قرار دارد و از سایر بخش هاست و امکاناتی بیشتری را نیز پیش روی بازدید کننده می گذارد. این بخش از دیوار، هشت متر ارتفاع دارد و چشماندازهای خیره کنندهای از کوههای اطراف را به نمایش می گذارد. پیشنهاد می کنیم برنامه ی بازدید از این دیوار را در ساعات ابتدایی صبح قرار دهید تا هم با شلوغی کمتری روبرو شوید و هم طلوع زیبای خورشید بر فراز کوهها را تجربه کنید.
برای اینکه از بهترین مناظر لذت ببرید و از شلوغی جمعیت به دور باشید، میتوانید از بخشهایی از دیوار که مرتفع تر از بادالینگ هستند، بازدید کنید. یکی از این بخش ها که در فاصله ی ۲ ساعتی از پکن قرار دارد موتیانیو (Mutianyu) است. این بخش به مناظر خیره کنندهاش به ویژه در بهار و پاییز شهره است و به عنوان گزینه ی مطلوبی برای کسانی که به دنبال طبیعت بکر و فضایی آرامتر هستند در نظر گرفته می شود. اگر به دنبال تجربه هیجانانگیز سورتمه سواری در امتداد دیوار هستید ، بخش موتیانو این امکان را برای شما فراهم کرده است.
یکی دیگر از بخش های معروف دیوار بزرگ چین، بخش سیماتای(Simatai) می باشد که در نزدیکی آن شهر آبی گوبهآی ((Gubeiقرار دارد. علت جذابیت این شهر برای گردشگران به خاطر وجود کانال های آب و همچنین مناظر خیره کننده از کوه های اطراف می باشد.
اگر به دنبال تجربه ی لذت بخش از پیاده روی و تماشای منظره ی دریاچه ی اطراف دیوار چین هستید بخش (Huanghuacheng) را به شما پیشنهاد می کنیم. این بخش به دلیل دوری از پکن کمتر در برنامه های بازدید از جاذبه های پکن قرار می گیرد و به همین خاطر خلوت تر از بخش های نزدیک به پکن می باشد. اگر به دنبال داشتن تجربه ای لذت بخش از پیاد
برای داشتن تجربه ای لذت بخش از پیاده روی بر روی دیوار بزرگ چین پیشنهاد می کنیم کفش راحت بپوشید و آب به مقدار کافی همراه داشته باشید.
- ورودی دیوار بزرگ چین بستگی به محل بازدید دارد. این جاذبه از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۵ عصر پذیرای گردشگران می باشد.
- ورودی شهر آبیگوبهآی در زمان نگارش این مقاله ۱۵۰ یوان معادل ۲۳ دلار می باشد و همه روزه در هر ساعت از شبانه روز پذیرای گردشگران می باشد.
شهر ممنوعه؛ شکوه امپراتوری چین
در قلب پکن، شهر ممنوعه (Forbidden City) بهعنوان یکی از بزرگترین و باشکوهترین قصرهای امپراتوری جهان قرار دارد. این قصر به مدت بیش از ۵۰۰ سال محل زندگی ۲۴ امپراتور از سلسلههای مینگ و چینگ بوده است. نام شهر ممنوعه به این خاطر است که در طول قرنها مردم عادی اجازه ی ورود به این مکان مقدس را نداشتند.
از عظمت این مجموعه همین بس که وسعت آن به بیش از ۷۰۰,۰۰۰ متر مربع میرسد و بیش از ۸۷۰۰ اتاق در دل آن جا گرفته و عنوان بزرگترین مجموعه سازههای چوبی در جهان را به این خاطر به آن داده اند. گردشگرانی که به این مجموعه رفته اند شیفته ی تالارهای باشکوه، حیاطهای وسیع و سقفهای حکاکی شده آن شده اند.
از جمله مهمترین بخشهای این مجموعه میتوان به تالار هماهنگی عالی، باغ امپراتوری و تالار پاکی آسمانی اشاره کرد. تالار هماهنگی عالی (Hall of Supreme Harmony) ، باشکوهترین ساختمان این مجموعه با ارتفاع ۳۵ متری خود، تخت طلایی امپراتور را در خود جای داده است و بزرگترین سازه چوبی بازمانده در چین است. تالار پاکی آسمانی (Hall of Heavenly Purity)نیز بزرگترین تالار در حیاط داخلی، محل زندگی امپراتوران بوده است. در این موزه ی کاخ می باشد نیز قرار دارد که میزبان بیش از یک میلیون اثر هنری و تاریخی ارزشمند در خود می باشد.
برای آنکه بتوانید از عظمت و شکوه شهر ممنوعه به طور کامل لذت ببرید، یک روز کامل را به بازدید از آن اختصاص دهید . پیشنهاد می کنیم بازدید خود را در صبح زود شروع کنید تا با ازدحام جمعیت و گرمای ظهر روبرو نشوید.
- ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۶۰ یوان معادل ۹ دلار می باشد و همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۸:۳۰ صبح پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس:No.4 Jingshan Qianjie, Dongcheng District, Beijing 100000, China
میدان تیان آنمن: قلب سیاسی چین
میدان تیانآنمن پکن، یکی از نمادینترین جاذبه های پکن، در نزدیکی شهر ممنوعه و در مرکز شهر پکن واقع شده است. میدان تیان آنمن چین، بزرگترین میدان شهری جهان با ظرفیت بیش از یک میلیون نفر است و نماد سیاسی چین و ایدئولوژی کمونیستی آن یه حساب می آید. این میدان در سال ۱۹۵۸ و به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین ساخته شد.
از جمله جاذبه های این میدان می توان به دروازه تیان آنمن، یادبود قهرمانان خلق، تالار بزرگ خلق، موزه ملی چین و آرامگاه مائو تسه دونگ اشاره کرد.
ساخت دروازه تیان آنمن در سال ۱۴۱۷ میلادی تکمیل شد و به عنوان ورودی اصلی شهر در عصر امپراتوری به حساب میآمد.
موزه انقلاب چین که در داخل میدان واقع شده است، مراحل مختلف انقلاب چین از سال ۱۹۱۹ و تحول حزب کمونیست را به تصویر میکشد.
یکی از جاذبه های پکن و جاذبه های این میدان، مراسم برافراشتن پرچم در طلوع و پایین آوردن پرچم در غروب آفتاب، از جذابترین رویدادهایی است که در این میدان برگزار میشود. این مراسم حس عمیقی از هویت ملی و وفاداری مردم به کشورشان را به تصویر میکشد.
آدرس: Chang’an Street, Dongcheng District, Beijing, 100009, China
معبد آسمان: پناهگاهی برای نیایش و آرامش
معبد آسمان (The Temple of Heaven) یکی از برجستهترین جاذبه های پکن است که در سال ۱۴۲۰ و در دوران سلسله مینگ ساخته شد.
این معبد با معماری منحصر به فرد و فضای سر سبز اطراف خود، محلی برای دعا و نیایش امپراتورهای چینی برای برکت در زمان برداشت محصول به حساب می آمد. این نیایشگاه با کاشیهای آبی تزئین شده و و طراحی دایرهای سقفهای منحصربهفرد خود، نمادی از هماهنگی آسمان و زمین را به نمایش می گذارد.
نکته ی جالب توجه در معماری معبد آسمان در این است که بدون استفاده از میخ ساخته شده و همین ویژگی نشاندهندهی خلاقیت و مهارت معماری چینی است. یکی دیگر از جذابیت های بازدید از این معبد در طنین دیوارهای آن است که حتی آرامترین زمزمهها را منعکس میکند.
صبح زود این معبد با فضایی آرام و حضور مردم محلی که به تمرین تایچی و نواختن سازهای سنتی، رقصهای سنتی میپردازند، حال و هوایی ویژه را برای شما به ارمغان می آورد.
- ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۳۴ یوان معادل ۵ دلار می باشد و همه روزه به جز دوشنبه ها از ساعت ۶ صبح تا ۵:۳۰ عصر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس: No.7 Tiantan Road, Dongcheng District, Beijing 100050, China
کاخ تابستانی: تلفیقی از طبیعت و تاریخ
کاخ تابستانی قدیم یکی از بهترین جاذبه های پکن است که انتخابی ایدهآل برای استراحت و فرار از شلوغی شهر به حساب می آید.
کاخ تابستانی قدیم، که با نام پارک یوانمینیوان (Yuanmingyuan Park)نیز شناخته میشود، به عنوان سایتی تاریخی در پکن شناخته میشده که حالا به پارک عمومی تبدیل شده است. این کاخ که در سال ۱۷۰۰ ساخته شد، اما در سال ۱۸۶۰ در جریان جنگ دوم تریاک توسط نیروهای بریتانیا و فرانسه ویران شد. امروزه بازدیدکنندگان میتوانند در باغهای زیبای این کاخ قدم بزنند و ویرانههای تاریخی را کاوش کنند و نگاهی اجمالی به گذشته چین بیندازند. موزهای کوچک داخل پارک، ماکت هایی از بازسازی کاخ اصلی را درک عمیقتری از شکوه گذشته به نمایش میگذارد.
قدم زدن در راهروی طولانی تزئین شده با نقاشیهای دستساز ، قایقسواری در دریاچه کونمینگ یا صعود به برج بخور بودا برای مشاهده ی مناظر پانوراما از تجربههایی هستند که نباید از دست بدهید. برای تجربه ی آب و هوای مطبوع و لذت بردن از شکوفههای گل، بهتر است در فصل بهار یا پاییز از این پارک دیدن کنید.
ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۳۰ یوان معادل ۵ دلار می باشد و همه روزه از ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس : کNo. 19 Xinjian Gongmen Road, Haidian District, Beijing 100084, China
معبد لاما: تصویر فرهنگ تبتی
معبد لاما (The Lama Temple)یا معبد یونگه (Yonghe)با معماری خیرهکننده و فضای معنوی خود، یکی از مهمترین معابد بودایی تبتی در چین و از زیباترین جاذبه های پکن به شمار می رود. بنای این معبد در سال ۱۷۴۵میلادی تکمیل شد و به منظور ایجاد مرکزی برای ترویج لاماییسم، سنت بودایی تبتی، در پایتخت چین به کار گرفته شد. این معبد دارای سالنهای خوش رنگ و لعاب دعا و کندهکاریهای نفیس می باشد. جاذبه ی اصلی این معبد مجسمه ۲۶ متری مایتریا بودا است که از چوب صندل ساخته شده است. از دیگر جاذبههای قابل توجه این معبد، غرفه ستون چهارزبانه است که تاریخ لاماییسم را به چهار زبان چینی، مانچو، تبتی و مغولی نوشته شده است.
برایدرک شیوه ی عبادت راهبان می توانید نگاهی به راهبان در حال انجام مراسم روزانهی خود بیندازید.
ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۲۵ یوان معادل ۴ دلار می باشد و همه روزه از ساعت ۹صبح تا ۴:۳۰ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس:No.28 Yonghegong Street, Dongcheng District, Beijing
معبد کنفوسیوس پکن: یادمان معلم بزرگ چین
معبد کنفوسیوس پکن (The Beijing Temple of Confucius)در سال ۱۳۰۲ میلادی به افتخار کنفوسیوس، فیلسوف مشهور چینی ساخته شد. این معبد که یکی از جاذبه های پکن برای دوستداران فرهنگ کهن آن است، به عنوان مکانی برای برگزاری آیین های کنفسیوس و آموزش فلسفه کنفوسیوس به حساب می آید. علاوه بر مشاهده ی مناسک عرفان کنفسیوسی و تجربه ی حال و هوای عرفانی آن میتوانید آثار دستنویس به جای مانده مجسمه ها و کنده کاری های نفیس اختصاص داده شده به کنفوسیوس را نیز مشاهده کنید.وجود درخت هفتصد ساله در این معبد نمادی از ماندگاری فرهنگ کهن چین است. در نزدیکی این معبد نیز مسجد تاریخی نیو ژیه کینگژن (Niu Jie Qingzhen Si Mosque) قرار دارد که زیبایی هنر اسلامی را با هنر چینی تلفیق کرده است.
ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۳۰ یوان میباشد.
آدرس: ۱۵ Guozijian St, Dongcheng, Beijing, China, 100011
باغ وحش و آکواریوم پکن: تماشای حیات وحش متنوع چین
شاید در رسانه های مختلف فیلم هایی از پانداهای دوست داشتنی چین دیده باشید. اما پانداهای غولپیکر تنها گونه ی جانوری باغ وحش پکن (Beijing Zoo) نیستند و این باغ وحش میزبان بیش از ۱۵,۰۰۰ حیوان از ۹۵۰ گونه مختلف به ویژه خانه گونههای نادر و در معرض خطر انقراض مانند ببرهای جنوب چین ، پلنگ برفی ومیمون دماغ طلا می باشد. همین نکته باعث تبدیل شدن باغ وحش پکن به مقصدی جذاب برای علاقهمندان به حیوانات و یکی از جاذبه های پکن شده است.بهترین زمان برای دیدن فعالیت پانداهای بازیگوش صبح زود می باشد.
در مجاورت باغ وحش، آکواریوم پکن به عنوان بزرگترین آکواریوم داخلی جهان قرار دارد. امکانات پیشرفته آکواریوم شامل یک تونل ۱۶۸ متری است که یکی از طولانیترین تونلهای آکواریومی در جهان است و سفری فراموشنشدنی زیر آب را ارائه میدهد.
آکواریوم بزرگ چین برای سفرهای خانوادگی با هر طیف سنی انتخاب هایی برای تجربه ی حیات وحش چین پیش رو قرار می دهد در این آکواریوم مجموعه گسترده ای از ماهیها، حیوانات دریایی و گیاهان آبزی زندگی می کنند. بازدیدکنندگان میتوانند مناطق مختلفی از این آکواریوم را با اکوسیستمهای مختلف دریایی تجربه کنند، از صخرههای مرجانی و اقیانوس آزاد تا جنگلهای جلبک دریایی و خلیجهای کوسه. یکی از جذاب ترین قسمت ها در این آکواریوم نمایش دلفین هاست. باید نظر داشته باشید که این نمایش های و همینطور ارائه های مربوط به هر بخش بایستی برنامه های آن را بررسی کنید.
آدرس:No.137 Xizhimenwai Main Street, Xicheng District, Beijing 100044 China
موزه ملی چین: میراث تاریخی و فرهنگی چین
موزه ملی چین یکی از بزرگترین و مهمترین جاذبه های پکن می باشد و بعد از یکی دیگر از و پس از موزه لوور پاریس، به عنوان دومین موزه پربازدید جهان به شمار میآید. موزه ملی چین در ضلع شرقی میدان تیان آنمن واقع شده است. این موزه که بیش از یک میلیون اثر فرهنگی و تاریخی را در خود جای داده است، به عنوان یک نهاد آموزشی و فرهنگی پیشرو در چین شناخته میشود.
از جمله آثار قابل توجه این موزه میتوان به سیموو دینگ(Simuwu Ding) ، دیگی برنزی که به عنوان سنگینترین اثر باستانی جهان شناخته میشود اشاره کرد. این موزه همچنین دارای گنجینهای از طلا، یشم مجسمه های بودا و ظروف چینی نادر از دورههای تاریخی مختلف است و نمای کلی از هنر و صنایع دستی چین را ارائه میدهد.
باید در نظر داشته باشید که در این موزه امکان ورود وسایل عکسبرداری و حتی عکاسی بدون فلش با گوشی موبایل وجود ندارد. همچنین ساعت بلیط فروشی این موزه تا ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر می باشد بنابر این توصیه می شود در ساعات ابتدایی کار این موزه ( ساعت ۹ صبح) به آن مراجعه کنید تا زمان کافی برای بازدید از این مجموعه ی گشترده را داشته باشید.
استادیوم ملی پکن: نماد مدرنیته ی پکن
تا اینجا تنها جاذبه های تاریخی پکن را معرفی کردیم اما بد نیست بدانید که پکن همسو با مدرنیته قدم برداشته و یک نمونه از این همسویی را می توانید در استادیوم ملی پکن ببینید. استادیوم ملی پکن (Beijing National Stadium)، که به نام “آشیانه پرنده” نیز شناخته میشود جزئی از پارک المپیک پکن است که برای بازیهای المپیک ۲۰۰۸ ساخته شد . طراحی منحصربهفرد این استادیوم و نورپردازیهای شبانه آن، این مکان را به یکی از پربازدیدترین جاهای دیدنی پکن تبدیل کرده است.
پس از المپیک ۲۰۰۸ این استادیوم میزبان رویدادهای فرهنگی و هنری مهمی از جمله اپرا، کنسرتهای موسیقی پاپ و مسابقات فوتبال شدهاست.
در زمستان، این استادیوم به بزرگترین پیست اسکی مصنوعی سرپوشیده جهان تبدیل میشود و تجربهی منحصر به فردی از ورزشهای زمستانی را ارائه میدهد.
مرکز ملی ورزشهای آبی پکن، که با نام “مکعب آب” نیز شناخته میشود، یکی دیگر از بخش های پارک المپیک پکن است که در نزدیکی این استادیوم قرار دارد و به عنوان مکانی برای ورزشهای آبی و یک پارک آبی تفریحی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تماشای نورپردازی های این پارک پیشنهاد می کنیم برنامه ی بازدید در عصر برگزار کنید.
استادیوم ملی پکن همه روزه از ساعت ۶:۳۰صبح تا ۱۰ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس: No. 15 Beichen East Road, Chaoyang District, Beijing
پارک بی های: تجربه ی آرامش در دل شلوغی ها
پارک بی های پکن، که در نزدیکی شهر ممنوعه قرار دارد، یکی از قدیمیترین باغهای امپراتوری در پکن است که تاریخ آن به اوایل قرن دهم میلادی بازمیگردد.
نام بی های اشاره به دریاچه ای دارد که در دل این پارک قرار گرفته است. این دریاچه ی آرام منظره ی بی بدیلی از گلهای نیلوفر را پیش رویگردشگران می گذارد و همچنین فضایی ایدهآل برای قایق سواری را نیز فراهم نموده است.
از جمله جاذبه های این پارک میتوان به قلعه گرد(Round Fort )، تالار روشنگری (Hall of Enlightenment) و باغهای زیبا و منظم آن اشاره کرد. تالار روشنگری در سال ۱۶۹۰ ساخته شد و مجسمه ی بودای سفید یشم به ارتفاع ۱٫۵ متر و گلدان یشم سیاه مربوط به اوایل قرن دوازدهم را در خود جای داده است.
محل اقامت سونگ چینگلینگ، همسر سون یاتسن، بنیانگذار جمهوری چین، نیز در داخل پارک واقع شده است و اکنون به عنوان موزهای برای آشنایی با این شخصیت تأثیرگذار مورد استفاده قرار گرفته است.
آدرس:No.1 Wenjin Street, Xicheng District, Beijing
پارک جهانی پکن: سفر به دور دنیا در یک روز
پارک جهانی پکن، یکی از جاذبه های پکن است که نسخههای مینیاتوری از بناهای معروف جهان مانند برج ایفل، تاج محل، اهرام مصر، اپرای سیدنی و… را پیش روی گردشگران می گذارد. این مکان این مکان، برای خانوادهها و کودکان جذابیت خاصی دارد.
- ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۱۰۰ یوان می باشد و همه روزه از ساعت ۹صبح تا ۹ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس: Fengtai District, China, 100070
کوچههای هوتونگ: سفری به زندگی سنتی پکن
کوچههای هوتونگ، با خانههای سنتی و خیابانهای باریک خود، بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی پکن را به نمایش میگذارند. این کوچهها، یکی از مهمترین جاذبه های پکن هستند و مکانی بی نظیر برای کشف زندگی گذشته و فرهنگ محلی این شهر و غرق شدن در زیست سنتی پکن می باشد. بیشتر هوتونگ ها در مناطق شمال و جنوب شهر ممنوعه و در مناطق دانگ چنگ (Dongcheng) و شیچنگ (Xicheng) واقع شده اند. بازدید از کوچه نانلوگو شیانگ( Nanluoguxiang)، که امروزه به مرکزی برای کافهها، رستورانها و گالریهای هنری تبدیل شده است، تجربهای جذاب از دنیای مدرن و سنتی را پیش رویتان می گذارد. برای گردش در این کوچه ها گزینه های مختلفی پیش روی شماست؛ هم پیاده روی کنید و هم کرایه ی دوچرخه و گشت زدن در کوچه پس کوچه و هم سوار شدن بر ریکشاهای افراد محلی.کوچههای هوتونگ، با خیابانهای باریک و خانههای سنتی خود، بخشی از میراث فرهنگی پکن هستند که زندگی محلی و تاریخ گذشته را به نمایش میگذارند.
پارک جینگشان: مناظر پانوراما از پکن
پارک کوه زغال(Coal Hill Park) یا پارک جینگشان(Jingshan Park) ، پارکی زیبا است در مجاورت شهر ممنوعه می باشد که به دلیل داشتن مظره ی پانوراما از شهر پکن بخصوص شهر ممنوعه و دریاچه بی های مقصد جذابی گردشگران به حساب می آید. دلیل نامیدن این پارک به کوه زغال به این خاطر است که در گذشته این منطقه به عنوان محلی برای ذخیره ی زغالسنگ شناخته میشد اما حالا به به یک پارک عمومی و محیطی عالی برای پیادهروی و لذت بردن از مناظر شهر تبدیل شده است. برای تماشای مناظر خیره کننده از شهر ممنوعه و دریاچه بی های، کافیست به بالای تپه این پارک بروید.
- این پارک مانند سایر جاذبه های پکن ورودی دارد. ورودی این مجموعه در زمان نگارش این مقاله ۱۰ یوان معادل ۱٫۵ دلارمی باشد و همه روزه از ساعت ۶:۳۰صبح تا ۸ بعد از ظهر پذیرای گردشگران می باشد.
آدرس: No.44 Jingshan West Street, Xichengcheng District, Beijing 100009, China
مقابر مینگ: سفر به آرامگاه امپراتور
مقابر مینگدر فاصله ی حدود ۵۰ کیلومتری شمال پکن واقع شدهاست و آرامگاه ۱۳ امپراتور از سلسه ی مینگ می باشد.
این مجموعه گسترده در بردارنده ی از مقابر، معابد و خیابانهای تشریفاتی است که پا گذاشتن در آن شکوه و عظمت دوران مینگ را به چشم می آورد. هر مجموعه مقبره مطابق با اصول فنگ شویی طراحی شده و دارای معماری بی نظیر و کندهکاریهای حیرت انگیز است.پر بازدیدترین مقبره، مقبره دینگلینگ (Dingling)، مقبره امپراتور وانلی (Wanli) و دو تن از همسرش است. برای بازدید از این جاذبه ی پکن زمانی در حدود یک روز از برنامه ی تور چین خود را اختصاص دهید.
منطقه هنری ۷۹۸: مرکز هنر مدرن پکن
منطقه هنری ۷۹۸ پاتوق هنر دوستان چینی است.این منطقه که با نام منطقه هنری داشانزی (Dashanzi) نیز شناخته میشود، در گذشته محل تولید ادوات نظامی بوده اما حالا روج هنر در آن جریان پیدا کرده است.
فضای این منطقه پر است از نمایشگاههای هنری، گالریها و استودیوها و هنردوستان و گردشگران ساعت ها می توانند در این فضای پویا وقت بگذرانند و با هنر مدرن و معاصر چین و جهان ارتباط برقرار کنند.
منطقه هنری ۷۹۸ با دارا بودن کتابفروشیها، فروشگاههای طراحی، بوتیکهای مد، کافهها و برخی از بهترین رستورانهای پکن، به تجربهای جذابی را برای هنر دوستان فراهم کرده است و تبدیل به یکی از جاذبه های پکن شده است.
نکاتی در مورد جاذبه های پکن
- بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های پکن بهار (آوریل-مه) و پاییز (سپتامبر-اکتبر)می باشد.این فصول آب و هوایی مطبوعی با دمای ملایم دارد که برای گشت و گذار و در فضاهای باز ایدهآل است. فصل بهار با شکوفههای گل و و برگهای رنگارنگ هارمونی از رنگ ها را به نمایش می گذارد ، در حالی که در پاییز رنگهای زنده قرمز و طلایی فضایی رویایی از زیبایی پاییز را پیش روی بازدید کندگان می گذارد.
- برای گشت و گذار در میان جاذبه های پکن گزینه های مختلفی پیش روی شماست؛ یکی از بهترین گزینه ها متروی پکن است که این شهر از شبکه ای کار آمد و گسترده از خطوط مترو برخوردار است و انتخابی مقرونبهصرفه و راحت برای گشت و گذار در شهر است. دیگر گرینه ای که پیش روی شماست تاکسی های شهری است که به آسانی در دسترس هستند، اما در ساعات اوج ترافیک در کلان شهری مثل پکن با چالش هایی روبروست.
- اخذ ویزای مسافرتی برای شهروندان اکثر کشورها از جمله ایران لازم ضروی می باشد. پیش از سفر به پکن لازم است قوانین و مقررات سفربه چین را بررسی کرده و پیش نیازهای این سفر از جمله ویزای مسافرتی چین را اخذ نمایید.
- باتوجه به محبوبیت پکن به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری و جمعیت بالای گردشگران در فصل های پر بازدید (بهار و پاییز) بایستی پیش از سفر حتما محل اقامت خود را رزرو نمایید.و برای انجام این امور میتوانید از کارشناسان یوشتا گشت مشاوره بگیرید.
پرطرفدارترین تـــــــــــــــــورها
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.